Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 »
Категорія: БЖД | Переглядів: 260 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 04.09.2018 | Коментарі (0)

Категорія: БЖД | Переглядів: 269 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 01.09.2018 | Коментарі (0)

UKRAINIANPEOPLE.US 10 заповідей Януша Корчака для батьків - Ukrainian people

Януш Корчак – видатний польський педагог, письменник, лікар і громадський діяч, який відмовився врятувати своє життя тричі заради дітей. У перший раз це сталося, ко...

Категорія: Батькам | Переглядів: 282 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 10.08.2018 | Коментарі (0)

POKLIK.MEDIA  Освіта – Навіщо потрібно вчити математику? – Почує кожен

Математичні здібності стануть у нагоді дітям не тільки у навчанні, але й у дорослому житті. Хоча дітям, особливо у віці 5-9 років, не обов'язково розповідати, як важли....

Категорія: Цитати | Переглядів: 263 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 10.08.2018 | Коментарі (0)

Давайте поміркуємо про те, які ролі грають чоловік і жінка у своєму житті. Чи завжди комфортно ми почуваємо себе в цих ролях? Яким ми виховуємо хлопчика, а якою — дівчинку? Як ми повинні себе поводити, щоб виховати гарну людину?

Ці питання є дуже важливими, тому ми вирішили присвятити їм цю статтю.
Кожна людина в своєму житті грає багато ролей. У різні моменти ми — пасажири в транспорті, учні, студенти, співробітники, керівники чи підлеглі, покупці. Але, крім того, ми завжди залишаємося жінкою чи чоловіком. Чи помічали ви, що ми, як чоловік та як жінка, зовсім по-різному виконуємо свої ролі? Зовсім по-різному сприймаємо світ, звертаємо увагу на різні речі, приймаємо рішення, поводимося в складних ситуаціях.

А коли ми стаємо жінкою чи чоловіком? Як ми про це дізнаємося? Як виховується чоловік і жінка? Хто їх виховує? Як формуються жіночі та чоловічі риси та особливості? Чому є жінки, схожі на чоловіків, і чоловіки, які нагадують нам жінок? Чи нормально це?

Чоловіки та жінки, безумовно, різні. Але також вони, безумовно, рівні. Вони рівні в праві бути такими, якими вони є. Вони рівні в праві мати те, що вони хочуть. Вони рівні в праві мріяти і здійснювати СВОЇ мрії. Кого ви чекали, коли мала народитися ваша дитина? Хлопчика чи дівчинку? По даним одного з досліджень, у 80% сімей у всьому світі чекають на хлопчика. Чи запитували ви себе, чому?

У одній молодій сім´ї всі 9 місяців чекали на хлопчика. Батько, звертаючись до дитинки, називав її тільки "він". Мріяв, як він буде виховувати сина, але народилася донька. Батько був у розпачі. Він останнім прийшов до пологового будинку. Хоча дружину дуже кохав. Він казав: "Я не знаю, що тепер робити! З сином я знав, що робити, а що робити з донькою, ніяк не зрозумію".

Чоловіки вважають, що їм буде легше виховувати сина. Крім того, існує думка, що чоловікам легше. Тоді чому майже всі чекають хлопчика, радіють, коли він народжується, а потім батько любить більше дівчинку? А з хлопчиком не знає, що робити. Не може знайти спільну мову.
Давайте спробуємо в цьому розібратися. Не дивуйтеся, що в нас зараз більше запитань, ніж відповідей. Ми обов´язково знайдемо їх. Чи це буде привід замислитися. Візьмемо ідеальну ситуацію. У сім´ї є і мама, і тато. Вони люблять один одного. Вони чекають на свого первістка. І от дитина народжується. Нехай це буде хлопчик. Які обов´язки бере на себе мати, а які батько? Яку роль вони виконують? Чи є специфічна батьківська роль?
Мати доглядає за дитиною, проводить з нею майже весь час, пестить її, цілує. Назвемо цю роль мами - "любляча турботлива мама". Це все може робити і батько. Є чоловіки, яким дуже подобається доглядати за дитиною. І вони це роблять із задоволенням.

Яка ж тоді роль суто чоловіча? Може, це роль "захисника"? У наш час ми розуміємо цю роль дещо інакше. У нас немає війни. Нашим чоловікам не потрібно нас ... Читати далі »

Категорія: Батькам | Переглядів: 249 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 03.08.2018 | Коментарі (0)

  1. Не можна ледарювати, коли всі працюють; ганебно байдикувати, розважатися, коли – ти добре знаєш про це – старші покоління працюють і не можуть дозволити собі відпочинку.
  2. Не можна сміятися над старістю і старими людьми – це величезне блюзнірство; про старість треба говорити тільки з повагою; у світі є три речі, з яких ніколи не можна сміятися, – патріотизм, справжня любов до жінки і старість.
  3. Не можна заходити в суперечку з шанованими і дорослими людьми, особливо із стариками; не гідно людської мудрості й розсудливості поспішно висловлювати сумнів щодо істинності того, що радять старші; якщо в тебе просяться на язик якісь сумніви, придерж їх у голові, подумай, розміркуй, а потім спитай у старшого ще раз – спитай так, щоб не образити.
  4. Не можна виявляти незадоволення тим, що в тебе немає якоїсь речі… У товариша твого є, а про тебе батьки не подбали: від своїх батьків ти не маєш права вимагати нічого.
  5. Не можна допускати, щоб мати давала тобі те, чого вона не бере собі, – кращий шматочок на столі, смачнішу цукерку, кращий одяг. Умій відмовитися від подарунка, якщо ти знаєш, що в цій речі мати відмовила собі; думка про право на якусь свою винятковість – це отрута твоєї душі; велике щастя відчувати нетерпимість до цієї отрути.
  6. Не можна робити того, що осуджують старші, – ні на очах у них, ні десь на стороні; кожний свій вчинок розглядай з погляду старших: що подумають вони; особливо неприпустимі настирливість, намагання без потреби нагадувати про себе, виставляти напоказ свої домагання: мати і батько ніколи не забувають про тебе; якщо ти не на очах у них, вони думають про тебе більше, ніж тоді, коли ти крутишся поруч; пам’ятай, що в матері і батька є свій духовний світ, вони іноді хочуть залишитися наодинці з собою.
  7. Не можна залишати старшу рідну людину одинокою, особливо матір, якщо в неї немає нікого, крім тебе; в радісні свята ніколи не залишай її саму; ти сам – твоє слово, твоя усмішка, твоя присутність – єдина її радість; чим ближчий кінець людського життя, тим гостріше переживає людина горе своєї самотності; залишати одиноким дідуся, старого батька, навіть і тоді, коли ти сам уже став старим, – нелюдяне, дико; пам’ятай, що в житті людини настає такий період, коли ніякої іншої радості, крім радості людського спілкування, в неї вже не може бути.
  8. Не можна збиратися в дорогу, не спитавши дозволу і поради в старших, особливо в діда, не попрощавшися з ними, не дочекавшися від них побажання щасливої дороги і не побажавши їм щасливо залишатися.
  9. Не можна сідати до столу, не запросивши старшого; тільки моральний, невіглас уподібнюється тварині, що вгамовує свою жадобу сама і боїться, щоб її родич, присутній при цьому, не урвав шматка собі; людська трапеза – це не вгамовування голоду, не фізіологічний акт у ланцюгу обміну речовин; люди придумали стіл не тільки для того, щоб ставит ... Читати далі »
Категорія: БЖД | Переглядів: 492 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 03.08.2018 | Коментарі (0)

Історія людського суспільства поклала на батькову голову відповідальність за своїх дітей, за організацію життя родини, коронувавши їх як найперших і незамінних вихователів у житті кожної людини.

Усе про стратегії розвитку критичного мислення учнів під час викладання різних предметів у школі

Батьківська мудрість є духовним надбанням дітей, сімейні стосунки побудовані на громадянському обов’язку, відповідальність, мудрій любові й вимогливій мудрості батька й матері, самі стають величезною виховальною силою

Категорія: Батькам | Переглядів: 264 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 02.08.2018 | Коментарі (0)

Навіщо потрібна математика?

Джерело матеріалу:

Logiclike

9 аргументів для батьків і дітей


Математичні здібності знадобляться дітям у навчанні та дорослому житті — це розуміють більшість батьків. А чи зможете ви одразу відповісти, яку користь математика приносить особисто вам?


Чи зможете ви доступно пояснити дитині, для чого їй потрібно займатися математикою? Адже вивчення понять, законів математики та логіки, розв'язання математичних і логічних завдань вимагає розумових зусиль. А навіщо взагалі це потрібно?

Ми вивчили низку наукових досліджень і виділили реальні докази користі від занять математикою.

Навіть якщо ви переконані, що життя вашої дитини не буде пов'язане з математикою, рекомендуємо все одно прочитати нашу статтю, щоб як мінімум з легкістю відповісти на запитання маленького «чомучки».

1. Математика розвиває мислення

Вивчаючи математику і розв'язуючи завдання, дитина вчиться:

  • узагальнювати і виділяти важливе;
  • аналізувати і систематизувати;
  • знаходити закономірності та встановлювати причинно-наслідкові зв'язки;
  • міркувати і робити висновки;
  • мислити логічно, стратегічно і абстрактно.

Як регулярні спортивні тренування «прокачують» тіло, роблять його здоровим, дужим і витривалим, так регулярні заняття математикою «прокачують» мозок — розвивають інтелект і пізнавальні здібності, розширюють кругозір.

Математика закладає навички ефективного і швидкого навчання чому завгодно. Все це відбувається завдяки «перетворенню в людину мислячу».

2. Заняття математикою тренують пам'ять

Вчені зі Стенфордського університету в США вивчили процес розв'язання людиною математичних завдань і з'ясували, що дорослі люди використовують для цих цілей мислення і доведену до автоматизму навичку «діставати» з пам'яті вже наявні там відповіді.

Діти до 7 років часто вдаються до допомоги пальців рук і ніг, а також різних замінників (реальних предметів, рахункових паличок). У «перехідний період», у віці від 7 до 9 років, у школярів формується «доросла» навичка «думання», осмислення і запам'ятовування інформації.

Цікаве дослідження було опубліковано в журналі «Nature Neuroscience» в 2014 році. Насамперед, воно було присвячене вивченню ролі гіпокампу (області в головному мозку) у розвитку пізнавальної ак ... Читати далі »

Категорія: Батькам | Переглядів: 274 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 13.07.2018 | Коментарі (0)

11.07.2018

Сьогодні вступники до магістратури за спеціальностями «Право», «Міжнародне право» та за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» проходили єдиний вступний іспит.

Із тестовими зошитами ЄВІ можна ознайомитися в розділі «ЗНО для магістрів». Правильні відповіді до завдань будуть розміщені сьогодні до 18:00.

Звертаємо Вашу увагу на те, що з кожної іноземної мови розміщено по два тестові зошити: один використовувався в пунктах проведення ЄВІ, інший – у закладах вищої освіти, що проводили тестування для осіб, які у зв’язку зі станом здоров’я або як вступники, звільнені з військової служби (у тому числі мобілізовані), отримали право складати іспит у відповідних закладах освіти. Зареєстровані особи, які не змогли взяти участь в основній сесії ЄВІ через причини, що не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно протягом трьох робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, на території якого особа мала проходити тестування, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та заяву.

Матеріали та правильні відповіді єдиного вступного іспиту

... Читати далі »
Категорія: ЗНО | Переглядів: 618 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 11.07.2018 | Коментарі (0)