Головна » 2018 » Липень » 13

Навіщо потрібна математика?

Джерело матеріалу:

Logiclike

9 аргументів для батьків і дітей


Математичні здібності знадобляться дітям у навчанні та дорослому житті — це розуміють більшість батьків. А чи зможете ви одразу відповісти, яку користь математика приносить особисто вам?


Чи зможете ви доступно пояснити дитині, для чого їй потрібно займатися математикою? Адже вивчення понять, законів математики та логіки, розв'язання математичних і логічних завдань вимагає розумових зусиль. А навіщо взагалі це потрібно?

Ми вивчили низку наукових досліджень і виділили реальні докази користі від занять математикою.

Навіть якщо ви переконані, що життя вашої дитини не буде пов'язане з математикою, рекомендуємо все одно прочитати нашу статтю, щоб як мінімум з легкістю відповісти на запитання маленького «чомучки».

1. Математика розвиває мислення

Вивчаючи математику і розв'язуючи завдання, дитина вчиться:

  • узагальнювати і виділяти важливе;
  • аналізувати і систематизувати;
  • знаходити закономірності та встановлювати причинно-наслідкові зв'язки;
  • міркувати і робити висновки;
  • мислити логічно, стратегічно і абстрактно.

Як регулярні спортивні тренування «прокачують» тіло, роблять його здоровим, дужим і витривалим, так регулярні заняття математикою «прокачують» мозок — розвивають інтелект і пізнавальні здібності, розширюють кругозір.

Математика закладає навички ефективного і швидкого навчання чому завгодно. Все це відбувається завдяки «перетворенню в людину мислячу».

2. Заняття математикою тренують пам'ять

Вчені зі Стенфордського університету в США вивчили процес розв'язання людиною математичних завдань і з'ясували, що дорослі люди використовують для цих цілей мислення і доведену до автоматизму навичку «діставати» з пам'яті вже наявні там відповіді.

Діти до 7 років часто вдаються до допомоги пальців рук і ніг, а також різних замінників (реальних предметів, рахункових паличок). У «перехідний період», у віці від 7 до 9 років, у школярів формується «доросла» навичка «думання», осмислення і запам'ятовування інформації.

Цікаве дослідження було опубліковано в журналі «Nature Neuroscience» в 2014 році. Насамперед, воно було присвячене вивченню ролі гіпокампу (області в головному мозку) у розвитку пізнавальної ак ... Читати далі »

Категорія: Батькам | Переглядів: 274 | Додав: LiabahNatalia | Дата: 13.07.2018 | Коментарі (0)